Olin ensimmäisellä työssäoppimisjaksolla Jukolan kukkatalossa Hämeenlinnassa. Suoritin siellä asiakaspalvelun harjoittelua viisi viikkoa. Loput viisi viikkoa ja näytön teen syksyllä 2017.

IMG_4912.jpg

Jukolan kukkataloon oli helppo mennä. Henkilökunta oli tuttua, koska olin joulun alla reilun viikon verran siellä ns. ”jouluapulaisena”. Työhön pääsi heti käsiksi. 

Ensimmäisellä viikolla puhuimme paljon markkinoinnista ja siitä, että kukkatalo mainostaa vain kaksi kertaa vuodessa paikallisessa sanomalehdessä. Sanomalehdessä mainostaminen on hyvin kallista. Yksi ilmoitus kuulemma maksaa n.500 euroa. Yrityksellä on kotisivut, mutta omasta mielestäni ne ovat hyvin alkeelliset ja huonosti päivitetyt. Erään työntekijän puoliso ylläpitää kotisivuja. Ehdotin, että voisin luoda yritykselle Facebook-sivut. Perustelin että se on nykypäivää ja täysin ilmaista mainontaa. Kukkatalon tytöt innostuivat asiasta ja sain luoda Facebook-sivut. Joka aamu käymme kurkistaan, kuinka monta tykkääjää sivuilla on.

Ensimmäisellä viikolla sain valmistaa Kanta-Hämeen keskussairaalan kahviossa olevaan kukkakaappiin myyntiin kimppuja ja pieniä kukkasieneen tehtyjä asetelmia. Minulle kerrottiin, että pitää ottaa huomioon, ettei valmistuksessa saa käyttää tuoksuvia kukkia, kuten liljoja tai freesiaa. Niissä piti huomioida myös materiaali. Ei saanut käyttää esim. tulppaania, koska se venähtää rumasti. 

Kukkataloon tulee joka arkipäivä joku kukkatukkuautolla tms. firma rekallaan. Kukkatalossa käy mm. Kalevan kukkatukku, Tampereen kukkatoimitus, Huiskula ja kaksi ”lentävää hollantilaista”. Englantia olen päässyt jo hieman harjoittelemaan tervehdysten muodossa, kun hollannin rekkakuskit tuovat kukkia. 

Eräänä päivänä saapui ihanat ja värikkäät Gerberat, joita pääsin itsenäisesti muovittamaan. En ollut nähnyt muovituslaitetta ennen. Oppikirjassa siitä mainitaan, mutta oli kiva päästä sillä tekemäänkin. Hienosti opin. Ei tarvinnut kuin kerran näyttää miten homma toimi, niin jo osasin. Aluksi taisin vain jännittää vierasta laitetta.

IMG_4914.jpg

Ensimmäisellä viikolla minun piti järjestellä Kukkatalon sisääntulo ja eteinen. Eteisessä oli vielä hautakynttilöitä ja lyhtyjä esillä, ja ne piti laittaa pois, koska niiden sesonki oli jo ohi. 
Sain vapaat kädet. Laitoin eteiseen kevätesikkoja. Ne olivat kauniin värisiä ja valitsin esikoille värikkäät purkitkin. Osaan esikoista laitoin varaston puolelta löytyneet ystävänpäivä sydämet koristeeksi. Esikoiden hinta oli 3,5e ilman purkkia ja purkin ja koristeen kanssa esikoiden hinta 10e. Omasta mielestäni sisääntulosta tuli herkullisen näköinen. Myös ohjaajani mielestä sisääntulo oli houkuttelevan näköinen.

IMG_4973.jpg